Menggunakan Minyak Essential dalam Peresap

Menggunakan Minyak Essential dalam Peresap

Terdapat banyak cara yang berbeza untuk menggunakan minyak pati. Sebaik sahaja anda membuat keputusan itu dan memutuskan apa yang anda ingin menggunakannya untuk kemungkinan anda yang tidak berkesudahan. Dari ekonomi kepada orang yang melampaui batas terdapat banyak pilihan yang berbeza untuk minyak pati di luar apa yang anda mungkin sudah ada di dalam fikiran.

Anda hanya boleh menambah penurunan kepada mentol lampu dan apabila lampu dihidupkan, anda akan mempunyai bilik ringan wangi dengan minyak pilihan anda. A kain cuci dicelup dalam air diselitkan dengan beberapa titik lavender atau pudina boleh melakukan keajaiban. Anda juga boleh membeli peresap hiasan yang sangat indah di mana anda tambah air dan minyak pati untuk mereka, dari seramik yang mudah dengan cahaya lilin teh dengan pemegang logam yang indah dan penuh dengan hiasan. Terdapat juga peranti dikenali sebagai peresap buluh, peresap buluh adalah minyak wangi dan buluh sumbu kayu yang perlahan-lahan meresap bau dari minyak di dalam bilik penyebar diletakkan di dalam. Pilihan untuk peresap adalah banyak.

Sesetengah pengguna minyak pati memilih yang kurang mewah dan hanya menambah setitik atau dua minyak untuk lilin unscented mereka, yang kemudian akan mengeluarkan aroma cahaya apabila sumbu menyala Sesetengah menikmati mandi wangi dengan minyak pati yang merupakan cara yang sangat langsung untuk berehat dan mengambil berkuat kuasa penuh aromaterapi. Mengandungi yang betul aroma boleh mempunyai kesan dramatik kepada mood anda dan kesejahteraan.

Anda boleh menambah Lavender atau Chamomile untuk membantu menjadi tenang sebelum tidur. Juga, menambah minyak Peppermint, Tangerine, atau Rosemary boleh membantu anda berasa bertenaga dan memberi anda semangat baru untuk kesejahteraan.

Satu lagi cara yang popular untuk menggunakan minyak pati adalah dengan menggunakan mereka dengan kompres sejuk untuk mata anda ini bukan sahaja boleh membantu dengan lingkaran hitam dan bengkak tetapi juga memberikan anda bau langsung daripada minyak yang penting dan boleh menjejaskan mood anda.

Menggunakan minyak kepada kes bantal anda sebelum tidur, atau perlahan-lahan mengurut minyak pati ke dalam kuil atau leher anda adalah cara-cara yang sangat berkesan untuk membantu insomniac mendapatkan tidur malam yang nyenyak.

Banyak pilihan yang berbeza disediakan untuk anda, anda juga boleh menggunakan minyak pada barangan harian, seperti pen atau pensel atau papan kekunci anda di tempat kerja atau di pejabat untuk menambah tahap tambahan sebanyak penjagaan diri dan kedudukan kepada tugas-tugas setiap hari.

Walau bagaimanapun, kadang-kadang mereka yang mempunyai alahan atau sensitif kepada minyak boleh mendapatkan menyeksa sakit kepala atau pengalaman kesan sampingan yang tidak diingini dari minyak. Ia adalah penting untuk sentiasa dengan doktor dan aromatherapist anda apabila membuat keputusan apa minyak untuk menggunakan dan bagaimana untuk menggunakannya.

Dari boros kepada ekonomi, daripada yang jelas kepada cara-cara yang lebih unik, terdapat satu penyelesaian aromaterapi untuk kebanyakan perkara yang Ail anda. Tidak kira apa pilihan anda terdapat banyak cara yang berbeza untuk mendapat manfaat daripada minyak yang penting dan aromaterapi.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar