Hormon Pertumbuhan Manusia - menjadi lebih tinggi Dengan pertolongan Ini Hormon Berkuasa

Hormon Pertumbuhan Manusia - menjadi lebih tinggi Dengan pertolongan Ini Hormon Berkuasa

Kita sering mendengar tentang atlet mengambil hormon pertumbuhan (HGH) dalam usaha untuk mendapatkan lebih banyak otot. Boleh hormon pertumbuhan manusia membantu anda menjadi lebih tinggi? HGH dirembeskan oleh kelenjar pituitari yang terletak di dalam otak. Hormon ini mewujudkan faktor pertumbuhan dan bersama-sama, mereka melalui saluran darah dan menyebabkan pertumbuhan berlaku.

Bagaimana HGH membantu anda menjadi lebih tinggi? Hormon ini bertanggungjawab untuk pertumbuhan dalam badan anda. Ini termasuk otot, tulang, organ-organ dan sel. Semakin HGH di dalam badan, lebih banyak potensi untuk pertumbuhan. Hormon ini tidak akan menyebabkan tulang anda untuk memanjangkan selepas mereka telah mencapai panjang penuh. Jika anda belum mencapai pertumbuhan penuh, ia boleh membantu memaksimumkan pertumbuhan kepada potensi sepenuhnya. Ia akan merangsang pertumbuhan otot dan tisu dalam badan anda.

Merembeskan hormon pertumbuhan manusia boleh menjadi sebahagian daripada program menjadi lebih tinggi jadi bagaimana kita menghasilkannya? HGH boleh dihasilkan secara tiruan dan secara semula jadi. Cara-cara buatan melibatkan suntikan dan suplemen oral. Badan merembeskan hormon pertumbuhan manusia secara semula jadi pada masa-masa tertentu. Hormon ini dirembeskan semasa tidur oleh itu adalah dinasihatkan untuk mendapatkan 8 jam tidur setiap malam. Tubuh juga menghasilkan HGH semasa senaman intensiti tinggi seperti latihan rintangan dan latihan ketahanan intensiti tinggi seperti berjalan.

Hormon pertumbuhan manusia tidak akan membuat anda menjadi lebih tinggi semata-mata. Ia perlu menjadi sebahagian daripada keseluruhan program berkembang lebih tinggi. Yang betul senaman regangan adalah perlu untuk meregangkan otot dan memanjangkan tulang belakang. Diet yang kaya dengan protein dan kalsium yang diperlukan untuk memberi badan bahan-bahan mentah untuk berkembang. Terdapat satu program senaman, pemakanan, dan tidur yang cukup adalah tiket anda untuk menjadi lebih tinggi.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar